Et Beni Tedavisi

Et beni tedavisinin araştırılmasının en büyük nedeni et beninin oluşturduğu görüntü. Bu görüntünün verdiği rahatsızlıktan dolayı et beninden kurtulmanın yolları yıllardır araştırılıyor. Et beninin tedavisinde hem tıbbi yollar hem de evde uygulanabilir doğal çözümler sunuluyor.

Genel olarak 20’li ve 30’lu yaşlarda ortaya çıkan et beninin oluşumunda hava olaylarından hormonlara kadar birçok etken bulunuyor. Bu et benlerinin bazıları zamanla geçerken bazıları da kalıcı halde vücuttaki yerini koruyor.

Genelde koltuk altı, boyun, göz çevresi ve üst gövdede bulunan et benleri vücudun hemen hemen her yerinde çıkabilir. Tek veya çok sayıda olan et benlerinin çapı 1-3 mm arasında değişkenlik gösterir. Et benlerinin rengi ten rengi veya kahve rengi olurken; yumuşak ve saplı da olabilir.

Çoğu insan et beni denilince ne demek olduğunu bilmemektedir. Öncelikle et beni nedir sorusunun cevabını verelim.

Et Beni Nedir?

Estetik açıdan problem oluşturan et beni melanositik nevüs olarak da biliniyor. Vücuttaki melonisitit toplanması sonucu deri renk değiştiriyor ve et beni meydana geliyor. Et benlerinin türleri, rengi, asimetrisi, sınırı ve çapı kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor.

Bazı et benleri ciltteki ciddi bir problemin belirtisi olabiliyor ancak bireyler ciltte meydana gelen bu değişimleri et beni sanıp geçirmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Et benini geçirmek için uygulanacak olan tarifleri uygulamadan önce mutlaka bunun gerçek bir et beni olup olmadığından emin olun.

Hiçbir tedavi söz konusu olmaksızın kendi kendine şekil ya da renk değiştiren benleriniz varsa bunlar aslında bir cilt kanserinin belirtisi olabilir. Bu tarz benlere herhangi bir müdahale etmeden doktora başvurmanız daha doğru olur. Kanser belirtisi olabilecek bu belirtiler ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu da bildirmek isteyebilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Sivilceleri Kurutmak İçin Doğal Yöntemler

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Etkili Yöntemler

Göbek Eritme Egzersizleri


Et Beni Neden Olur?

Et beni neden olur sorusunun oldukça fazla cevabı var. Bunların başında hormonal ve genetik dalgalanmalar bulunuyor. Özellikle geninizde et beni oluşumuna dair hücreler varsa bunun önüne geçilmiyor. Hormonal olanlarda ise genellikle ilaç tedavisi öneriliyor.

Et benine neden olan faktörlerden biri de güneş ışınları. Güneş ışığına çok fazla maruz kalan insanlarda et beni meydana gelebiliyor. Bu aslında vücudun aldığı güneş ışınlarına karşı oluşturduğu bir tepki ancak bizler bunu et beni olarak nitelendiriyoruz.

Et Beni Tedavisi

Et beni doğal yöntemlerle geçirilse bile tıbbi yöntemlerle geçirilmesi daha çok önerilir. Et beni tedavisi için radyofrekans yöntemi, kryterapi yöntemi, cerrahi yöntemi ve lazer yöntemi uygulanmaktadır. Bu tedavilerde et beni herhangi bir cerrahi işleme maruz kalmadan önce lokal anestezi ile uyuşturulur. Buz tedavisi olan kryterapi ve  lazer tedavisinde uyuşturmaya gerek yoktur. İşlem kısa sürede acısız bir şekilde tamamlanır.

Et benine uygulanan tıbbi tedavilerden sonra kişi günlük yaşamına rahatlıkla dönebilir. Cerrahi yöntemlerle alınan et benlerinin olduğu bölgelerde et beni alındıktan sonra çok küçük yaralar oluşabilir. Bu yaralar bir hafta gibi kısa bir sürede iyileşir. Buz tedavisinde ise et benleri anında yok olmaz. Et beninde buz tedavisi uygulandıktan sonra et beni 2-3 hafta kadar şişer ve kızarır. Sonrasında ise kendiliğinden düşer. Uygulamalardan sonra ise antibiyotikli kremler kullanılması önerilir.

Et benlerinin tıbbi yollarla yok edilmesinden sonra herhangi bir iz kalmaz. Ayrıca et beninin alınması benlerin çoğalmasına da neden oluşturmaz. Yani et beni alındığında çoğalır mı sorusunun yanıtı olumsuzdur. Peki et benlerini aldırmak kanser eder mi? Et benlerini tıbbi yöntemlerle ortadan kaldırmak kötü huylu oluşuma neden olmaz.

Et Beni Bitkisel Tedavisi

Et beni bitkisel tedavisi ile de ortadan kaldırılabilir. Et beni olan kişilerin aklına tedavi yöntemi olarak tıbbi yollar gelebilir. Ancak et benini bitkisel yollarla yok etmek de mümkündür. Eğer vücudunuzda meydana gelen et beninin zararlı bir oluşum olduğundan değil de et beni olduğundan eminseniz bitkisel yollarla yok edebilirsiniz. Et beni bitkisel tedavisi yöntemlerini doktorunuza mutlaka danışarak uygulayın

  • Aloe Vera

Aloe Vera jeli neredeyse çok yönlü kullanılan bir jeldir. Bu yöntemi uygulamak oldukça basittir. Sadece yapmanız gerek Aloe Vera Jelini et beninin üstüne uygulamaktır. Sürdükten sonra üzerini pamuk ile tampon uygulayın. Tam emilmesi için 2-3 saat kadar bekleyin.

  • Sarımsak

Et beni için sarımsak tedavisi oldukça yaygın bir yöntemdir. Sarımsak et benini yakarak düşmesini sağlar. Bu sayede de et beninden kurtulmuş olursunuz. Taze birkaç sarımsağı temizleyip püre olacak kadar ezin. İçerisine birkaç karanfil attıktan sonra karanfili de bu sarımsak püresinin içinde ezin.

Sonra bu karışımı et beni olan bölgeye sürün ve bir bant yardımı ile üstünü kapayın. Tüm gün karşımın et beninin üstünde olduğundan emin olun. Gece yatmadan önce ise et beninin üzerindeki karşımı iyice temizleyin. Bu uygulamayı en fazla üç gün uygulayın. Benin yok olduğunu göreceksiniz.

  • Buhur Yağı

Aktardan alacağınız buhur yağı ile et beni tedavisi yapabilirsiniz. Oldukça güçlü bir yağ olan buhur yağını cilt tipinize göre cildinize direkt olarak ya da sulandırılmış şekilde uygulayın. Bu yöntem sarımsak yöntemine göre daha uzun sürmektedir. Et beninin her gün üzerine sürdüğünüz bu yağ 2 ay gibi bir sürede et benini düşürecektir.

Evde Et Beni Tedavisi

Yazımızın üst kısmında da okuduğunuz gibi evde et beni tedavisi yapabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygularken sağlık açısından bir problem oluşturmamasına dikkat edilmesi gerekir. Et beninin olduğu bölgede acıma, yoğun kanama varsa derhal bir dermatolog yardımı almanız gerekir. Et benini koparmak ise çok tehlikeli bir kurtulma yöntemidir. Kanamayı durduramama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

  • Hint Yağı

Et beninde hint yağı tedavisinde hint yağının macun kıvamına getirilmesi gerekmektedir. Cilt lekeleri için çok güçlü bir ilaç olan hint yağı et beni tedavisinde de kullanılır ancak hint yağının içerisine yavaş yavaş kabartma tozu ekleyerek karıştırın. Karışımın macun kıvamına getirmeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz b karışımı 3 hafta boyunca günde 3 kere et beninin üzerine sürün. Et beni düşmezse tedaviye devam edin.

  • Elma Sirkesi

Elma sirkesi ile et beni düşürme en çok kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Oldukça etkili bir madde olan elma sirkesi içerisinde bulunan asit nedeniyle et beninin yok olmasını sağlar. Bir pamuğu elma sirkesine batırdıktan sonra et beninin üstüne koyun. Burayı bandajla kapatın. Bir gece bekledikten sonra bandajı çıkarın. İşlemi 10 gün boyunca uygulayın.

  • Soğan Suyu

Soğan suyu ile et beni düşürme en kolay yöntemlerden biridir. Katı meyve sıkacağında soğanın suyunu çıkarın. Et benine sürdükten sonra yarım saat bekleyin ardından da yıkayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez uygulayın. Bu yöntemi soğan suyunun içine eşit miktarda elma sirkesi koyarak da uygulayabilirsiniz.

Tüm cilt problemlerine birebir olan aloe vera, et beninde de kullanılan bir yöntem. Taze aloe vera jelini ben üzerine sürdükten sonra bir pamuk bandaj ile sabitleyin. Ardından da 3-4 saat kadar yani tamamen emilmesini sağlanana kadar bekleyin. Bir ay süreyle bunu günde 2 veya 3 kez tekrarlayın. Zamanla et beni nasıl düşer, et beninden nasıl kurtulunur göreceksiniz.

Et beninden kurtulmanın yollarından biri de et benini iple bağlama yöntemidir. Bu yöntem her ne kadar kolay gibi görünse de esasen doktor kontrolünde yapılması gereken bir yöntemdir. Doktorunuz gerekli görüğü takdirde et benini iple bağlayabilir, kesip alabilir veya diğer tıbbi yöntemleri uygulayabilir. Basit gibi görünen ip bağlama, kötü sonuçlarla noktalanabilir.

Et Beni Nasıl Düşer

Et beni tedavisi olmak istiyorsanız öncelikle doktorunuza başvurmanız gerekiyor. Et beni koparmak ve et benini yolmak ciddi anlamda tehlikeli bir durumdur. Cilt kanserine kadar gider.

Et beni nasıl düşer sorusuna yanıt olarak, bunun için de et beni spreyi, et beni ilacı, et beni kremi de mevcuttur.

Ancak kendi bilginizle et beni tedavisi kesinlikle yapmayın. Öncelikle bir doktora başvurun.

 

 

Hakkında Bakımlı Ve Sağlıklı

Kontrol et

Uyku Apnesi Nedir?

Uyku Apnesi Nedir ve Nasıl Anlaşılır? Uyku apnesi uyku sırasında horlama olarak meydana gelir ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir