Evde Saç Nasıl Boyanır

Pek çok kadın hayatının bir döneminde saç rengi değiştirmeye karar verip, saçlarını boyamıştır. İster mutsuz olduğu bir depresyon dönemine denk gelsin, ister kendinde radikal bir değişiklik yapmak istesin, değişimin ilk başladığı yer saçlardır. Genelde ilk saç boyanma tecrübesi bir kuaför salonunda gerçekleşir. Zamanla saçın nasıl boyandığını? Boya yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini izleyerek öğrenilir. Gittikçe göz aşinalıyla, biraz bilgi ve biraz da el becerisi ile birleşerek, evde saç boyamanın kolaylığının farkına varabilirsiniz.

Evde saç boyamanın faydaları arasında kuaför salonunda gidip bekleme ve yolda geçen süreden tasarruf, kendi boyanızı herhangi bir süpermarket ya da kozmetik ürünleri satan yerlerden sadece boya masrafını ödeyerek, cebinize de katkı sağlayabilirsiniz. Ancak göründüğü kadar kolay olmadığını belirtmemiz gerekmektedir. Yani ilk defa saçını boyayacak biri, eline boyayı alıp, saçına sürmekle, bir sürü hata yapar. Yapılan boyama hataları ise saçın bazı bölgelerinde farklı renk tonlarına veya bazı bölgelerin boyanmamasına yol açabilir. Böylelikle size yine daha detaylı bir kuaför faturası da çıkabilir.

evde saç boyası hazırlama

 

Saç Boyası Nasıl Seçilir

Saçınızı evde boyayacak bilgi birikimine sahip olduğunuzda, birçok boya markası ve renkleri piyasada mevcut olduğunu göreceksiniz. Önemli olan saçınıza sürülen boyanın numarasını veya renk adını bilmektir. Bundan sonraki adınlar ise tamamen sizin el becerinize kalmıştır. Saç boyanızın marka, boya numarası veya renk adını bilmiyorsanız, boya satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kutu üzerindeki resimdeki renge aldanmamanızdır. Kutunun ön yüzündeki fotoğrafta dijital ortam ayarlamaları ve ışık oyunları olduğundan saçınızda çıkan renk farklılık gösterebilir. Kutunun arka yüzüne bakıldığında ise hangi saç rengi üzerine, bu boya sürüldüğünde çıkacak sonuç daha detaylı bir şekilde gösterilmiştir. Buna dikkat ederek boyanızı satın alırsanız, renk açısından hayal kırıklığına uğramamış olursunuz. Yine de içinize şüphe varsa, saçınızın alt kısımlarında görünmeyen bir kısımda boyayı deneyerek, gerçekten saçınızda oluşacak gerçek rengi görebilirsiniz. kutu üzerindeki renkler yerine tutam tutam saçlardan oluşan katalog da size doğru rengi seçmeniz açısından yardımcı olabilir. İçeriğinde doğal yağlar olan boyaları tercih etmeniz, saçlarınızın yıpranmaması, parlak görünmesi açından son derece önemlidir. Böylelikle saçlarınız boyanın kimyasal etkilerine maruz kalmayıp, uzun vadede saçlarınızın daha sağlıklı görülmesini sağlayacaktır. Organik boya olarak piyasada bilinen saç boyalarının içinde bu yağlar mevcuttur.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


EVDE SAÇ BOYAMA TEKNİKLERİ

EVDE DOĞAL SAÇ BOYASI YAPIMI


Saç Boyası Markaları ve Saç Boyası Rekleri

Evde saç boyamaya karar verildiğinde, hangi rengi seçerseniz seçin, iki farklı ürün çeşidinle karşı karşıya geliriz. Bunun ilki çok eski bir yöntem olan bir boya fırçası, boya tası, tüp şeklinde boya ve oksidasyon losyonu, yani boyanın aktif hale gelmesini sağlayan sıvıdan oluşmaktadır. Satın aldığınız boya kutusunun içeriğinde ise boya, oksidasyon sıvısı, eldiven, kullanma kılavuzu, saçınızı boyadıktan sonra kullanacağınız bakım maskesi çıkmaktadır. Bazılarında ise boya yaparken kıyafetlerinizi boyanmaması için boynunuza bağlanan büyükçe bir naylonda ve saça boya yapmadan önce sürülecek bir krem çıkabilir. Yani boya tası ve fırçasının evinizde demirbaş olması gerekmektedir. Boya tasının içerisine boya ve oksidasyon sıvısını koyduktan sonra, fırça yardımıyla iyice karıştırılmalıdır. Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam alması sağlanmalıdır.

Saç Nasıl Boyanır

Önce saç diplerine belirli aralıklarla saç ayrılarak, boyanın etkisiz hale geldiği yerlere fırça yardımıyla sürülerek veya saç ilk defa boyanacaksa, vücut ısısından kaynaklanan, saç diplerinin daha zor açılacağı göz önünde bulundurularak, ilk saç dipleri boyanır. Vücut ısısı saç uçlarında etkin olmadığından, bir süre bekledikten sonra saç uçları boyanır. Buralarda boya daha kısa süre tutulur. Diğer bir saç boyama yöntemi ise; boya tüpünden faydalanarak yapılır. Bu uygulama da fırça ve boya tası yoktur. . Tüpün vidalı olan ağzı açılarak içinde bulunan oksidasyon losyonu ile boya birbiriyle birleştirip, tüpün ağzı kapatılıp, iyice çalkalanır. Birbirleriyle karışması sağlanmalıdır. Birbiriyle karışan oksidasyon losyonu ve boya rengi bazen seçtiğiniz saç rengiyle alakasız bir renk çıkabilir. Bu durumda endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Olağan bir durumdur. Ucunda bulunan plastik parça çıkarıldıktan sonra ise boya işlemine hazır hale gelmektedir Boya tüpünü bir aplikatör yani fırça gibi kullanılır. Boydan boya, saç dibine çizgi şekline aplikatör yardımıyla sürülen boya ise bu şekilde bırakılmaz. Saçın dibine sürdükten sonra, parmak uçları yardımıyla hafif dokunuşlarla boya saç dibindeki saçlara yedirilir. Aplikatörü kullanamamanız durumunda ise tüp içinde karıştırdığınız boyayı bir kaba boşaltarak bir fırça yardımıyla saça uygulayabilirsiniz. Bunun için mutfakta kullandığınız yumurta fırçasını kullanabilirsiniz.

Evde saç boyası hazırlama,, evde saç boyası yapımı

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları

Boyaya başlamadan önce mutlaka kullanacağınız boyanın kutusunun içinde çıkan kullanım kılavuzunu dikkatlice okumalısınız. Sizin için faydalı olacak, ayrıca boya markasından markasına aynı zamanda renkten renge farklılık gösterebilecek uygulama ve saçta tutma süreleri hakkındaki bilgiler çok önemlidir. Saçınıza ilk defa boya uygulayacaksanız, mutlaka kendinize uygulayacağınız boyayı oksidasyon kremi ile az bir parça karıştırıp, kol bileğinizin iç tarafına veya kulağınızın arkasındaki deriye uygulamanızı öneririz. 5 ila 10 dakika tutup su ile yıkadıktan sonra ise 48 saat bekleyip, cildinizin boyaya alerjik reaksiyon verip vermeyeceğinizi öğrenmelisiniz. Aksi takdirde, boya yaptığınızda böyle bir alerjiniz olduğunu öğrenmeniz tüm vücudunuzda yaygın alerjik reaksiyonlara, yüzünüzün gözünüzün şişmesine, nefes darlığına neden olabilir.

Saçı boyaya hazırlamak için taramak ve hiçbir yerde karışıklık kalmadığından emin olmalısınız. Daha sonra bir havluyu veya havlu kâğıdı boynunuza tutturup, üzerine naylon koruyucu örtüyü geçirebilirsiniz. Yüz çehrenizin derisinin ve kulaklarınızın boyanmaması için vazelin veya nemlendirici bir krem sürerek buraları koruma altına alabilirsiniz. Hazırladığınız boyayı önce saç diplerine daha sonra saç uçlarına sürerek boyama işlemini tamamlamış olursunuz. Genelde dip boya ve uçları boyama süreleri arasında 15-20 dakika arasında fark vardır. Bekleme süresi sonunda saç uçlarına kalan boyayı uygulayıp, ellerinize eldiven giyip, saçları aça aça her tarafının boya ile ıslandığından emin olmalısınız. Böylelikle boya eşit şekilde saça nüfuz eder.

Uçlar için olan kullanma kılavuzundan belirtilen süre geçtikten sonra saçlar yıkamaya hazırdır. Boyanın saçta bekleme süresi, boyayı saçınıza kaçıncı kez uyguladığınız ve boyanın rengine göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden her boyanın saçta bekleme süresi farklı olabilir. Aldığınız boyanın kullanma talimatları arasında bu konuya genişçe yer verilmektedir.

Saçı ılık su ile yıkayıp, sadece kutunun içinden çıkan maskeyi belirtilen sürede tutmak ilk yıkama için yeterlidir. Saça renk veren boya pigmentlerinin saçla birleşmesi için ilk yıkamada herhangi bir şampuan kullanılmamalıdır.

Saç boyası, saçta kalma süresi ne kadardır?

Bazı boyalar saçta 1 ay kadar etkili olurken, markaya ve saç bakımına göre bu kalıcılık süresi, 2 aya kadar çıkabilmektedir. Boyaların genelde 20 saç yıkamasına kadar etkili olduğu bilinmektedir. Beyazların ortaya çıkması, saçların uzamasına bağlı diplerin ayrı renk olması, ayrıca saç renginin matlaşmış hale gelmesi, saç boyasının yenilenme zamanının geldiğine dair belirtilerdir

Hakkında Bakımlı Ve Sağlıklı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir